Mobilabonnement med fri internet

Opdateret 19. november 2019 - Indeholder reklame
Når man bruger sin mobil er fri internet et højt ønske hos mange. Man vil gerne kunne være online uden at tænke på om der nu er nok data i ens mobilabonnement. Nedenfor guider vi dig til billigt mobilabonnement med fri internet.
Mobilabonnement med fri internet

Når man er på nettet fra sin mobil er man enten tilsluttet et WiFi netværk og går på internettet via WiFi forbindelsen.

Alternativt går man på nettet via den internetforbindelse der er via mobilabonnementet.

Når man taler fri internet mener man derfor ofte fri brug af mobildata - altså at man kan være så meget online som man ønsker uanset om man er på Wifi eller ej.


Billigste mobilabonnement med fri internet

Det billigste mobilabonnement med fri internet er lige nu: *
Lycamobile
Fri tale og fri data til 179,- pr. md.I praksis behøver man dog sjældent et mobilabonnement med fri data for at føle at man har fri internet.

Hvis man har et trådløst netværk derhjemme som ens telefon er koblet på når man er hjemme, så bruger man eksempelvis ikke mobildata fra sit mobilabonnement mens man er hjemme.

Det samme gælder hvis man benytter forskellige gæste netværk når man ude omkring eller på arbejde.

Derfor er det faktisk kun det mobildata man bruger når man ikke er på et trådløst netværk, der bruger af den mængde data man har inkluderet i sit mobilabonnement.

Mange vil derfor kunne klare sig med mindre en fri data for at opleve at de har fri internet på mobilen.

Sådan ser du hvor meget internet du har brug forSE INTERNET FORBRUG PÅ PHONE:
I indstillinger vælger du Mobilnetværk

Her kan du se hvor meget internet (mobildata) du har brugt den seneste periode.

Husk at den seneste periode ikke nødvendigvis er den seneste måned.

Du kan se nederst hvor lang en periode der er tale om.

På den måde kan du regne dig fren til hvor meget du cirka bruger pr. måned.

SE INTERNET FORBRUG PÅ ANDROID:
I indstillinger vælger du enten Forbindelse eller Trådløst netværk.

Derefter er der et punkt der hedder Dataforbrug.

Her vil du også kunne se hvor meget internet (mobildata) du har brugt og en given periode.Hvornår kan det betale sig at have fri internet på mobilen?

Hvis du overhovedet ikke gider tænke over hvor meget du bruger og bare vil have et abonnement med med ubegrænset data, så skal du selvfølgelig blot vælge et af de abonnementer hvor der fri data.

Ellers handler det lidt om at kigge på om du hvor meget du kan spare ved at vælge er mobilabonnent med lidt mindre end "fri internet", hvis dit forbrug ikke er så højt.

Bruger eksempelvis kun 2 GB internet i gennemsnit om måneden, så vil du formodentlig kunne få et mobilabonnement der er væsentligt billigere end det nuværende billigste med fri internet som er Lycamobile til 179,- om måneden.

Rammer du de 30 GB internet data pr. md i gennemsnit, så kan det være det lige så godt kan betale sig at have fri internet (fri data), så du ikke behøver tænke over hvad du bruger.

Den teoretiske grænse for fri internet

For at sikre sig mod misbrug har de fleste mobilselskaber med fri internet, sat en øvre grænse på forbruget på 1.000 GB internet data pr. måned.

Det er en grænse på ca. 33 GB data på en dag, som du aldrig kommer til at overstige ved almindelig brug af internet på mobilen.

Eksempelvis bruger man ca. 1 - 2 GB ved at streame en hel film fra Blockbuster over mobilforbindelsen.

Så selv hvis du så film i 10 timer om dagen i en hel måned over din mobil forbindelse, ville du formodentlig ikke overstige grænsen for fair brug af internet.

Grænsen er naturligvis sat for at man ikke misbruger abonnementet ved eksempelvis at dele sin internet forbindelse og lade andre bruge frit internet over sit mobilabonnement.

Hvad med mobilabonnementer og fri Facebook?

Brug af Facebook er ikke anerledes end andre former for internet brug.

Derfor vil et abonnement med fri internet også gælde Facebook.

Hvis du primært ønsker fri internet fordi du bruger Facebook meget, vil du dog formodentlig kunne klare dig med et væsentlig mindre (og billigere) abonnement end dem med fri data.

Almindelig Facebook brug bruger ikke særlig meget mobildata - kun hvis du ser rigtig mange videoer kan du kommer op på ca. 200 MB i timen. Gør du det i 5 timer har du brugt 1 GB data.

Gør du det 16 timer om dagen (urealistisk) hver eneste dag i måneden, vil du dermed bruge ca. 96 GB data om måneden.

Dermed behøver du ikke et abonnement med fri internet for at have fri Facebook. I praksis vil du kunne klare dig med en del mindre mobildata.

Søgeresultat opdateret
Cookie information